HVEM ER DU?

Hei,

Mijn naam is Gerlinde en ik schrijf dit allemaal voor de lol. Mijn eigen lol. En een beetje omdat ik denk dat iemand misschien nog eens iets heeft aan al mijn fantastische minimaliseer- en bespaartips.

Want dat vind ik wel: leven met minder moet vooral voldoening geven en geen wedstrijd of uitputtingsslag worden waarbij je jezelf zo veel mogelijk plezier in het leven ontzegt voor wat extra spaargeld.

Na een financieel debacle op de huizenmarkt, verkochten we op het dieptepunt van de ‘huizencrisis’ ons nieuwbouwhuis in de nette buurt om onze lang gekoesterde droom waar te maken en we vertrokken, redelijk op de bonnefooi, naar Noorwegen in 2014, met onze drie -nu vier- kinderen.

Hier vonden we wat we zochten. Natuur, rust en ruimte om maar wat clichés te noemen maar het is zo. In 2009 kwam ik, hoogzwanger en op zoek naar opruiminspiratie voor de chaos op mijn zolder op een website waarop iets stond als: ‘you don’t need all that crap, just get rid of it.’. Minimalisme was toen nog geen wereldwijde beweging maar een obscuur ding op het internet maar ik was ‘verkocht’. Ik vulde doos na doos met onnodige, ongebruikte spullen en voelde me bijna letterlijk lichter worden.

Dit wees de weg naar een andere manier van leven. We gingen anders eten, anders kopen en we beseften dat er een weg uit het saaie, voorspelbare burgerlijke leven was dat we voor onszelf hadden gecreëerd.

Nu zijn we nog steeds burgerlijk enzo natuurlijk, maar dan in Noorwegen. Niet meer in de keurige buurt met de keurige tuintjes, met twee banen en een degelijke leasebak, de rubbertegels op de aangewezen speelplekjes en boze buurmannetjes die kinderen uit de bosjes jaagden als ze het waagden om daar een hut te bouwen maar hier, waar kinderen kind mogen zijn en mogen spelen, waar de natuur nooit ver weg is, waar het soms zo stil is dat je het suizen van je eigen bloed in je hoofd hoort, waar het nooit druk is en waar de winter een winter is, met sneeuw en ijs.

Iets te melden? Dat kan via instagram of valhalla a live puntje nl.