Stilte na de storm.

En toen was het stil. Zo stil als het sinds vorige week dinsdagavond niet meer is geweest. Maandag hadden we het erover dat de tijd toch wel voorbij was gevlogen en na een kleine peiling bij de kinderen -hier blijven of Legoland- werd unaniem gekozen voor nog een paar dagen hier. Eat that, Legoland!

Maar ja, de Neerlandsche sleur riep voor de visite. Eiste. Dus zojuist hebben we ze uitgezwaaid. Ugh, dat gevoel dat je vanuit Noorwegen weer terug moet naar de files, de drukte en het A4-leven van Nederland. Dat bij het oversteken van de grens bij Bad Bentheim, het allerlaatste restje vakantiegevoel naar je tenen zakt en verdwijnt.

De vakantie hier heeft ze erg goed gedaan. Er is hier ook geen constante stroom van input zoals in Nederland. Geen drukke rare mensen, geen baan met collega’s met wie je he-le-maal niets hebt, geen druk verkeer, gedoe van school, geen schermen en billboards overal, geen overvolle winkels en parkeerplaatsen, geen televisie… maar gewoon, natuur die begint bij de voordeur, stilte, de ruimte om adem te halen en na te denken.

Dus ruimte om het leven thuis eens van een afstandje te bekijken. Soms ook heel erg nodig.

Een van de beste quotes die ik ooit las was dat je een leven moet creëren waar je geen vakantie van hoeft te nemen. Natuurlijk, reizen is leuk maar als je reist om een pauze te moeten nemen van je dagelijks leven, dan is het aanpassen van je dagelijkse realiteit misschien een beter idee dan vakanties (en spullen) blijven hoarden.

De man en ik houden van het leven hier. Natuurlijk moeten er dingen gedaan. Gewerkt, schoongemaakt, gekookt. Daar is weinig ontkomen aan. Maar het dagelijks leven is vrij van ‘gezeik’. Van ‘noise’. En dat is zo belangrijk. Als ik het wil, kan ik het opzoeken door naar een stad, Nederland of een groot winkelcentrum te gaan maar gek genoeg heb ik daar eigenlijk nooit behoefte aan 😉

Voor mij was het dan weer niet zo rustig 😀

Tantegerlindetantegerlindetantegerlinde??
– Tante Gerlinde moet even rustig koffie drinken nu dus ga maar even iets anders doen jongen.
Ja maar weet u Tantegerlindetantegerlindetantegerlinde…..

geldt ook voor neefjes, nichtjes en tantes persoonlijke ruimte.

Elke dag koken voor 12 man. Eigenlijk 16 want het zijn grotere eters dan wij 😀 Niet heel veel anders dan voor 6, maar ik kan nu wel succesvol solliciteren naar de functie van instellingskok denk ik.

Ik heb inmiddels het huis weer opgeruimd en schoongemaakt en heb buiten gezeten tot ik besefte dat 6 graden en windkracht 4 eigenlijk helemaal niet lekker is, ondanks zonnetje. Een te groene smoothie gemaakt en opgedronken. Straks lekker een blokje om. Alleen…. oh, heerlijkheid.

Och ja. Als je dagelijks leven iets is om je op te verheugen, dan is het goed, denk ik.