Random veranderingen en verbeteringen in huis

De laatste week was het heerlijk weer… eindelijk weer fijn på tur zonder te verdrinken. Of, dat dacht ik maar er bleek opeens van alles te doen te zijn.

Tuinbank

De man begon vorige week aan een bank, nadat ons huidige ‘meubilair’ echt niet meer kon.

We hadden destijds stammen uit het bos gebruikt als poten van banken en tafels maar die waren behoorlijk vermolmd na zes jaar ofzo.

De planken kunnen we hergebruiken voor een moestuinbak, de ‘poten’ kunnen weer terug naar het bos om verder te vermolmen zonder dat er een tafelblad of zitting op rust. Wel zo veilig.

Gisteren waren de bank en tafel af. Het is zo mooi geworden, en groot genoeg voor ons zessen om aan te eten, dus extra meubilair is niet nodig.

Ik wilde pallets ophalen bij de stort en daar iets van maken, maar dat vond man niet mooi. En daar heeft ie dan ook wel weer gelijk in: dit is toch een stuk aangenamer om te zien dan een berg pallets. En gelukkig was het hout in de aanbieding. Hij gebruikte een handleiding van de praxis (hier) die iets moest worden aangepast omdat de planken een andere maat hebben.

Verjaardag

De oudste werd 15, dus ik heb een ochtend doorgebracht met het vinden van passende geschenken. Een broek (die te klein bleek en geruild moet worden), een funkopop, curly girl shampoo, nieuwe haarborstel, sokken van Mummitrollet… Ze was er blij mee. De taart eten we op als mijn broer en zijn gezin hier zijn, die komen dinsdag en blijven een week.

Daarom moest het appartement beneden ook enigszins aangepast en geschikt voor bewoning door zes mensen worden gemaakt.

Spinrag, oude spinnenvellen, stof en dode pissebedden eruit. Ondanks dat ik er regelmatig met een stoffer en stofzuiger doorheen ga, doet het een huis geen goed als het niet bewoond wordt. Schuiven met de meubels om ruimte te maken.

Naar de kringloop voor twee bankjes zodat ze kunnen zitten met zijn zessen. Ik vond eigenlijk precies wat ik zocht en die konden gelukkig een uurtje later worden geleverd, gratis. Fijn! Boodschappen halen voor ze. Zorgen dat er genoeg is van serviesgoed en bestek. Onderlakens. Nu nog even de boot- en autodelen in het opberghok en we zijn klaar.

De man is vanaf woensdag vrij, de kinderen vanaf donderdag, tot ze weer vertrekken op 2 mei. Gezellig 🙂

Kledingroedes, je moet ergens blij mee zijn

En verder waren er nog 10.000 dingen die ik heb gedaan. Hier iets aanschaffen, daar iets ophalen, opruimen, wat dingen veranderen in huis zodat het allemaal praktischer is, een wandeling met een vriendin… Ik heb ‘mijn’ bureau naar boven gebracht voor de jongste, zodat haar oude lelijke bureautje kan worden weggegeven en een kast waarin mijn (slinkende) voorraad stond, naar de woonkamer verplaatst.

Gisteren heb ik voor onze kledingkasten nieuwe ijzeren roedes gezaagd en opgehangen.

Alle roedes hingen in plastic steunen, die in de loop van de 23 jaar dat ze daar hingen verouderd waren en afbraken en daardoor had geen van de vier kledingkasten nog hangruimte. Wel heel veel loze ruimte.

Nu dus weer wel en oh en ah, wat fijn om alle kleding op te hangen. En een stuk goedkoper dan nieuwe kledingkasten want hoe niet fraai ze ook zijn, het boeit me ook weer niet zo veel dat het me een paarhonderd euro waard is om te veranderen. Plus het gedoe van meubels ophalen in een aanhanger, de trap op sjouwen etc…. Nee bedankt.

Ik droog kleding vaak op hangers boven de kachel of aan het frame van de partytent -dat gaat het snelste en droogt het mooiste) en nu kan alles op de hanger, zo de kast in, ook bij de kinderen. Scheelt me weer kleding vouwen.

Ook fijn, omdat we nu weer veel meer ruimte hebben, kon er wat meer in de kasten en dat gaf weer ruimte in de slaapkamers van de kinderen.

En nu ben ik de projecten in huis wel weer zat. Wat er nu nog moet gebeuren, is het wisselen van spijkerbanden naar zomerbanden en ik wil vanmiddag gaan helpen met het opruimen van de enorme berg paraffine die hier aan onze mooie kust is aangespoeld. Echt hoor, rotzooi. Precies in het broedseizoen ook. Gelukkig zijn er heel veel mensen op de been om te helpen.

Fijne zondag allemaal!