Stormachtig.

Heerlijk, even niets doen, buiten in de zon. Kop decaf-koffie met amandelmelk… Gelukkig niet fairtrade of biologisch ofzo, anders werd het hipstergehalte echt te hoog 😉 Een enorm verschil met gisteren.

Vanmorgen heb ik na mijn ochtendrondje de voorraad netjes gemaakt, een paar grote zakken met meel en kool en houtpallets naar de ‘kelder’ gebracht, de planken leeg en de gang (en tegenwoordig tevens fenderwerkplaats) weer toonbaar. Ik zou echt eens ‘voor’-foto’s moeten maken. Dit is ‘na’ in elk geval. Misschien ga ik binnenkort de muren en planken eens voorzien van een laagje witte verf. Wie verzint dat nou, geel?* Het is al zo donker daar.

(*antwoord: dezelfde man als die in het kelderappartement zalmroze, diagonaal gelegde vloertegels een goed idee vond)

Ik heb de vogeltjes gevoerd, wat ontrommeld in huis, de koelkast opgeruimd en mijn kleren weer knap in de kast gehangen. Ik ging uitgebreid douchen en scrubben en alles en smeerde me in met bodylotion met een luchtje. Ah, af en toe moet dat hoor. Zo heerlijk als alles weer proper is, inclusief mijzelf. De illusie van controle… 😉

Ik bracht de jongen om 10 uur naar school -hij slaapt slecht ’s nachts en rust is enorm belangrijk bij borellia- en deed meteen verse boodschappen en tot mijn grote blijdschap, nadat ik gisteren nog bedacht dat het flauw is dat er hier geen kaneelthee te koop is, vond ik kaneelthee. Rooibos, maar dat mag de pret niet drukken. En ik kocht het, ondanks dat we nog een doos vol met theezakjes hebben, ha! Oh, ik verheug me erop, vanmiddag.

Gisteren stormde het echt keihard. Ik ging naar Tangviga, verregende tot op mijn ondergoed in een horizontaal en met 14 m/s voorbijkomende stortbui maar het was schitterend mooi. Later in de middag ging ik terug met de dames, de jongste twee werden letterlijk van hun schoenen geblazen een paar keer. Naast ons huis wat een flinke boom omgewaaid, over de weg. Zoals gebruikelijk zijn we er doorheen geslapen.

Over een half uurtje komt de jongste alweer thuis… Noorse schooldagen zijn niet zo lang. Ik ga nog even een stukje lezen in een fijn boek. Vanavond eten we lekker makkelijk hamburgers, dus het avondeten is met niets doen al zo goed als klaar…. Heerlijk zo ❤